Mesaj de Ziua Națională a României, transmis de liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților a SUA, Kevin McKarthy

În mesajul transmis cu prilejul Zilei Naționale a României, liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, Kevin McCarthy, amintește de parteneriatul strategic cu țara noastră, dar și de contribuția multor generații de români-americani la istoria și dezvoltarea SUA.

01 Decembrie 2018, 06:46 (actualizat 01 Decembrie 2018, 06:56) Știrile TVR |
Mesajul transmis de liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților a SUA, Kevin McKarthy

Într-o declaraţie de onorare a Centenarului Marii Uniri, Kevin McCarthy notează că, "în timp ce Primul Război Mondial continua să facă ravagii, şeful Statului Major al Armatei SUA, generalul Hugh L. Scott, primul american de rang înalt care a vizitat România, s-a adresat Parlamentului României".

"Generalul Scott a dat asigurări parlamentarilor că Statele Unite vor lupta alături de ei şi de ceilalţi parteneri aliaţi până când victoria va fi asigurată. Astăzi România reprezintă o ţară care a contribuit cu loialitate la pacea europeană şi a împărtăşit responsabilitatea securităţii transatlantice colective", subliniază McCarthy, potrivit unui comunicat transmis de Ambasada României în SUA.

"România contribuie semnificativ la operaţiunile NATO în Afganistan, Irak şi la capacitatea de apărare a Alianţei împotriva ameninţărilor balistice. Noi, americanii, suntem mândri să recunoaştem contribuţia multor generaţii de români-americani la istoria şi dezvoltarea Statelor Unite şi să le onorăm bogata moştenire culturală ca parte integrantă din însăşi structura societăţii americane", se arată în documentul transmis de ambasadă.

"De aceea, recunoscând excelentul parteneriat strategic dintre cele două națiuni, felicit România și pe toți românii-americani cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri", conchide oficialul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI