Meryl Streep, la Globurile de Aur: „Violenţa incită la violenţă”. Discursuri anti-Trump la ceremonie

9 ianuarie 2017, 18:44

Hollywood-ul şi-a manifestat vizibil ostilitatea faţă de preşedintele ales Donald Trump, încă din perioada campaniei electorale, aşa că era de aşteptat ca până şi Gala Globurilor de Aur să fie marcată de acţiunile şi declaraţiile preşedintelui ales. Nu a scăpat nici rezultatul votului popular.

Jimmy Fallon:  „Gala Globurilor de aur este unul dintre  puţinele locuri rămase în America  unde votul popular încă mai este salutat”

Mulţumesc, Holywood!  Mulţumesc, presei străine!”, a spus cu glasul tremurand una dintre cele mai mari actriţe ale cinematografiei mondiale, Meryl Sreep. Fără să pronunţe numele preşedintelui ales, Streep a amintit cât de mulţi artişti, din toate colţurile lumii sunt în sală, ce varietate de talente, care, dacă nu ar fi existat, America s-ar uita probabil numai la meciuri de fotbal şi arte marţiale. A fost o aluzie la una din temele preferate ale lui Donald Trump din campanie – „Să redăm America, americanilor.”

Meryl Streep: „Lipsa de respect incită la lipsă de respect. Violenţa incită la violenţă. Şi când cei aflaţi în funcţie de conducere  se folosesc de poziţiile lor ca să-i  batjocorească pe ceilalţi, suntem pierduţi!”

A fost un discurs spontan inspirat de actorul Hugh Laurie, care urcase pe scenă puţin mai devreme.

Hugh Laurie: „Mulţumesc mai întâi presei străine de la  Hollywood pentru această onoare,  cred, fabuloasă şi prin faptul că sunt  în măsură să spun că am câştigat  la ultima gală Golden Globes.  Nu vreau să par sumbru.  Doar că sunt câteva cuvinte: „Hollywood”,  „străin” şi „presă” în titlu.

Citiţi şi Câştigătorii Globurilor de Aur. Filmul musical „La La Land” a obținut șapte premii

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă