Mersul la restaurant fără mască, dar cu test COVID sau vaccin. Localuri ocupate până la 80% din capacitate, clienți din grupuri de conviețuire diferite. Experiment în Spania

25 aprilie 2021, 21:07

„Girona deschisă” este un experiment prin care specialiștii vor să afle impactul revenirii treptate la normalitate, după vaccinare.

Au fost alese 6 restaurante care vor putea funcționa între orele 19.00 și 22.00, până la 80% din capacitate în interior.

Clienții vor putea sta câte 6 la aceeași masă și vor putea fi din 3 grupuri de conviețuire diferite. Însă, pentru a avea acces, trebuie să fie vaccinați, să fi trecut prin boală în ultimele 3 luni sau să aibă un test PCR negativ.

Și angajații localurilor vor fi testați săptămânal.

Experimentul se va desfășura pe perioada a 5 săptămâni. Cele 300 de locuri puse la dispoziție în acest weekend au fost rezervate în doar câteva ore.

Oricine dorește se poate înscrie în acest experiment descărcând o aplicație pe telefonul mobil. Certificatele digitale COVID-free pentru accesul la restaurant vor costa 2 euro și se pot obține în 32 de farmacii participante la studiul clinic.

În cadrul proiectului a fost inclusă și finala ligii feminine de baschet din 2 mai, la care vor putea intra 3.000 de spectatori care îndeplinesc condițiile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite