Mersul „la ocazie”, extrem de periculos. Românii își asumă riscuri uriașe atunci când apelează la transportul ilegal de pesoane

29 iulie 2019, 20:53

Zilnic, în zona Gării din Iași, zeci de oameni fac autostopul ca să ajungă în localități din împrejurimile orașului. Ei spun că sunt nevoiți să apeleze la serviciile automobiliștilor ocazionali pentru că nu există mijloace de transport în comun la orele la care au nevoie. Contează și costul redus al unei astfel de călătorii.

În Harghita, chiar şi în localităţile în care funcţionează transportul de persoane, multi aleg o maşina de ocazie. În oraşul Bălan, localnicilor nu le e frica să facă autostopul. Spun că oraşul e mic și toată lumea se cunoaşte cu toată lumea.

Autoritățile știu că se practică transportul ilegal de persoane. Cei care-l practică riscă amenzi, conform legii. Regulile sunt însă greu de aplicat.

Polițiștii spun însă că fac periodic controale pentru eradicarea fenomenului. Potrivit legii 38 din 2003 cu modificările ulterioare, nu poate face transport de persoane contracost decât cei care au autorizație specială pentru această activitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite