Merkel salută utilizarea crescută a instrumentelor digitale ca urmare a pandemiei

Angela Merkel
Angela Merkel
20 februarie 2021, 15:31

Educaţie digitală pentru copii şi tineri, studenţi care intră online la cursuri şi locuri de muncă care recurg la videoconferinţe în mod regulat sunt exemple de adoptare pe scară largă a instrumentelor online în viaţa de zi cu zi, a spus ea.

„Toate acestea se nasc din criza cauzată de pandemie, dar o putem vedea şi ca un ‘vânt în pupă’, un ‘vânt în pupă’ pe care vrem să îl folosim pentru a oferi educaţiei digitale din Germania un impuls puternic”, a spus Merkel.

Ea a spus că pandemia a schimbat fundamental viaţa de zi cu zi, afectând pe toată lumea, în acest sens menţionând restricţiile de contact, problemele de sănătate, limitarea libertăţii oamenilor şi a călătoriilor.

„Vom lăsa toate acestea în urmă într-o zi, sunt convinsă de asta”, a spus ea. „Dar un lucru va rămâne sigur: viaţa noastră a devenit mai digitală”.

Merkel urmează să se întâlnească luni cu ministrul educaţiei Anja Karliczek pentru o discuţie online cu experţi din landuri, sectorul educaţiei şi afaceri pentru a discuta despre acest subiect.

Ea a spus că o iniţiativă de educaţie digitală ar putea îmbunătăţi şi mai mult predarea şi învăţarea şi ar putea aprofunda cunoştinţele despre domeniile cheie ale digitalizării.

Abilităţile în utilizarea serviciilor digitale devin din ce în ce mai importante în viaţa de zi cu zi şi mulţi oameni în vârstă, în special, au nevoie de mai mult ajutor în acest domeniu, a spus ea.

Cancelarul a menţionat, de asemenea, o nouă aplicaţie dezvoltată de asociaţia germană pentru educaţia adulţilor, disponibilă pentru descărcare de sâmbătă. Utilizatorii se deplasează printr-un oraş virtual şi învaţă despre instrumentele digitale din viaţa de zi cu zi.

Aplicaţia foloseşte exemple şi teste de cunoştinţe pentru a explica instrumente digitale, de la ceasuri inteligente cu funcţii de sănătate, până la case inteligente cu sisteme de iluminare controlate de la distanţă.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite