Merkel și afirmațiile privind relația cu SUA. „Diferenţele politice trebuie tratate cu sinceritate”

29 mai 2017, 19:52

Angela Merkel nu a dorit să pună în discuţie schimbul de replici pe care l-a avut cu Donald Trump. Dar purtătorul său de cuvânt a precizat că, uneori, diferenţele politice trebuie tratate cu sinceritate.

Angela Merkel crede profund în relaţiile germano-americane şi transatlantice, a precizat Steffen Seibert.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: “Vremurile când puteam conta complet unii pe alţii au trecut într-o anumită măsură. Am văzut asta în ultimele zile. De asta am spus că noi, europenii, trebuie să ne luăm soarta în propriile mâini. Desigur, în prietenie cu SUA, în prietenie cu Marea Britanie şi în bună vecinătate, atunci când se poate, cu alte state, cum ar fi Rusia”.

Deşi la întoarcerea acasă Donald Trump a salutat rezultatele bune ale turneului său, au existat numeroase subiecte de dispută cu europenii.

Trump a criticat surplusul comercial al Germaniei în relaţia cu SUA, mai ales în domeniul vânzărilor auto, și contribuţiile insuficiente ale unor ţări din NATO.

La summitul G7, Donald Trump a evitat să afirme susţinerea pentru Acordul de la Paris privind reducerea emisiilor de carbon, gest care i-a nemulţumit profund pe europeni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite