Mereu în linia întâi pentru viață. O echipă a Știrilor TVR a însoțit pe teren un echipaj de Ambulanță din Capitală

12 aprilie 2020, 20:10

Alarma sună la serviciul de ambulanță! Aici, fiecare minut poate face diferența dintre viață și moarte. Intervin din prima linie, medici, paramedici, asistente. Oameni de care se leagă speranța celor bolnavi și vulnerabili. De data acesta, apelul a venit de la părinții unui copil de doar 2 de ani, care s-au întors în urmă cu o lună dintr-o zonă roșie. Cel mic are febră și probleme digestive. O ambulanță de tip C, dotată inclusiv cu ventilator a fost pregătită să intervină, iar salvatorii și-au luat măsuri de protecție: combinezon, mască, mănuși și vizieră.

Echipajele serviciului de ambulanță răspund zilnic la foarte multe apeluri care ar putea avea legătură cu posibile cazuri de COVID 19. Diana Iordache, medic cu o experiență de 20 de ani în domeniu, spune că intervențiile sunt ca toate celelalte. De când a început criza sanitară însă, cursa pentru viață se duce în combinezoane incomode purtate ore în șir.

Medicul a îngrijit până acum cel puțin 3 persoane infectate cu SARS Cov2. Recunoaște că e normal să ai o strângere de inimă când știi cât de repede se răspândește virusul.

La serviciul de ambulanță din Capitală, oamenii lucrează în ture de câte 12 ore, însă sunt pregătiți să stea și mai mult la serviciu. Deocamdată, starea lor de spirit este bună, în ciuda cifrelor îngrijorătoare care arată că numărul cadrelor medicale infectate este în permanentă creștere.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov are puțin peste 1000 de angajați, dintre care vreo 900 reprezintă partea operativă. Instituția are 280 de mașini pregătite să intervină de la cazurile ușoare, la cele grave care necesită resucitare și intubare.

Respect Celor din Linia Întâi! Din această seară, Televiziunea Română va lumina clădirea-simbol a Turnului, în semn de preţuire pentru cei care luptă în prima linie împotriva noului coronavirus. Spiritul de sacrificiu, devotamentul şi felul în care au ales să-şi  rişte viaţa merită să fie răsplătite de fiecare dintre noi. În fiecare seară în Telejurnalele TVR, vom prezenta poveşti ale celor care se sacrifică în aceste zile pentru a opri virusul necruţător. Sunt cadre medicale, poliţişti, militari, jandarmi, pompieri. Fiecare merită un mare MULŢUMESC! Turnul TVR este prima clădire din ţară care va fi luminată în semn de respect pentru cei din prima linie a luptei şi invităm şi alte instituţii să se alăture demersului TVR. Respect celor din linia întâi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite