MentAid Cluj: Sprijin emoțional pentru cei care au nevoie de ajutor

O asociație din Cluj a lansat primul program care îi învață pe oameni să ofere primul ajutor celor care au probleme cu sănătatea mintală.

10 Decembrie 2021, 06:47 (actualizat 10 Decembrie 2021, 10:24) Știrile TVR |

Programul are ca scop atât răspândirea psihoeducației în comunitate, cât și pregătirea societății în a oferi suport emoțional, prin învățarea celor mai potrivite moduri de a-i susține pe cei de lângă noi.

Fondatoarea programului este și voluntar la linia verde, unde pot suna oamenii depresivi în perioada pandemiei.

Proiectul a demarat înainte de pandemie. Cei doi psihologi care l-au inițiat au analizat ce îi poate ajuta pe oamenii care fac terapie și au decis să îi învețe pe cei de lângă ei să adopte un comportament cât mai potrivit.

Proiectul este structurat pe 3 nivele. La primul nivel, cursanții învață să identifice semnele clare care apar în cazul depresiei sau anxietății.

Peste 50% din populația adultă, care are probleme legate de sănătatea mintală, a prezentat simptome încă înainte de 14 ani, încă din adolescență. Sunt cumva câteva tehnici de depistare, dacă este depresie ajută foarte mult să încurajezi persoana să facă  cât mai multe activități, a precizat psihoterapeutul Gabriela Pop.

Membrii asociației organizează campanii de conștientizare, evenimente și ateliere de învățare, în care sunt abordate tematici din acordarea primului ajutor în sănătate mintală.

Chiar acum pregătim o campanie, care se numește ”Prin ochii ei”, prin care vrem să arătăm cum este o zi din viața unei persoane cu depresie sau a unei persoane cu anxietate de performanță sau a unei persoane  cu fobie specifică, a spus psihoterapeutul Gabriela Pop.

Gabriela a fost voluntar la linia verde dedicată oamenilor depresivi în perioada pandemiei. Acolo a constatat că un astfel de program este necesar, întrucât cei care sunau căutau sprijin emoțional.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI