O elevă de la colegiul Gheorghe Lazăr, bolnavă de meningită, a murit. Cursurile vor fi suspendate mâine pentru ca spaţiile să fie dezinfectate

18 aprilie 2019, 14:50

 

Adolescenta a fost dusă de părinţi la Spitalul Universitar la ora 4 dimineaţa. Se simţea rău, dar era conştientă. Starea ei s-a degradat brusc, sub privirile medicilor. La ora 7, au transferat-o la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Era intubată şi ventilată mecanic. În jurul prânzului, fata a murit. Avea meningită meningocociă fulminantă.

Mai mulţi medici ai Direcţiei de Sănătate Publică s-au dus imediat la Liceul Lazăr, acolo unde tânăra era elevă în clasa a XII-a. Au făcut anchetă epidemiologică. Cei care au intrat în contact cu fata au fost testaţi şi au primit tratament profilactic.

Mâine, se face dezinfecţie în tot liceul. Profesorii le-au spus elevilor să rămână acasă.

Medicii spun că această tragedie putea fi evitată, dacă fata ar fi fost vaccinată. Bacteria se transmite prin aer, dar doar la persoanele lângă care stai aproape. Sunt cinci tulpine cunoscute, însă în România există, contracost, vaccin doar pentru patru dintre ele.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite