Memorandumul semnat de SUA și România recomandă o evaluare riguroasă a furnizorilor care implementează tehnologia 5G

Tehnologia 5G
Tehnologia 5G
22 august 2019, 15:09

Sursa citată menționează că memorandumul „reprezintă o expresie a interesului comun al Guvernului României şi Guvernului SUA de a aprofunda Parteneriatul Strategic pe toate dimensiunile sale, inclusiv tehnologia 5G”.

„Memorandumul reprezintă un pas important în vederea elaborării unei abordări comune construite pe baza concurenţei echitabile, a transparenţei şi a respectului faţă de lege. Memorandumul evidenţiază importanţa protejării reţelelor de comunicaţii electronice împotriva accesului neautorizat sau împotriva interferenţelor şi recomandă o evaluare riguroasă a furnizorilor pentru asigurarea deplină a securităţii implementării tehnologiei 5G. Memorandumul se aliniază Propunerilor de la Praga privind securitatea reţelelor electronice aferente tehnologiei 5G„, conform MAE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, după întâlnirea cu omologul american, Donald Trump, că în cadrul vizitei la Washington a fost semnat un memorandum de înţelegere între Guvernele României şi SUA referitor la tehnologia 5G.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite