România va produce armament cu tehnologie sud-coreeană. A fost semnat Memorandum de Înţelegere pentru cooperare industrială între Romarm şi Hanhwa Aerospace

6 februarie 2023, 12:41

„Astăzi marcăm un prim moment în începerea colaborării între o companie din Coreea de Sud din domeniul industriei de apărare şi compania Romarm, a afirmat Florin Spătaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că industria de apărare românească îşi doreşte realizarea unor parteneriate care să ducă la crearea unor echipamente, produse, servicii pentru Ministerul Apărării Naţionale, dar şi pentru acoperirea necesităţilor din domeniul apărării în ţările NATO.

„“Industria de apărare românească îşi doreşte realizarea unor parteneriate care să ducă la crearea unor echipamente, produse, servicii pentru Ministerul Apărării Naţionale, dar şi pentru acoperirea necesităţilor din domeniul apărării în ţările NATO. Ne dorim ca această colaborare să înceapă din primul moment. Cooperarea industrială dintre cele două companii, dintre Romarm sau subsidiarele Romarm şi firma Hanhwa să se realizeze pentru crearea acestor capabilităţi în România pentru Ministerul Apărării Naţionale. Să sperăm că în cursul acestui an, aceasta este provocarea pe care o adresez atât celor de la Romarm, cât şi celor de la Hanhwa, vom putea veni cu un plan concret investiţional, transfer de tehnologie şi ne vom putea întâlni pentru a adresa proiectul concret care urmează să fie realizat în România , a adăugat ministrul Economiei.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă