Membrii unui ONG cer autorităților anularea Sărbătorilor Iașului din cauza evoluției cazurilor de Covid-19

Îngrijorați de evoluția pandemiei, membrii unui ONG cer autorităților anularea Sărbătorilor Iașiului, inclusiv a ceremoniilor obișnuite de Sfânta Parascheva. Mitropolia Moldovei și Bucovinei spune, însă, că s-au luat toate măsurile de siguranță iar anumite ritualuri au fost deja anulate pentru a se evita aglomerările.

05 Octombrie 2020, 19:37 (actualizat 06 Octombrie 2020, 10:11) |
Cer anularea sărbătorilor Iașiului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Îngrijorați de presiunea tot mai mare pusă pe medici și pe spitale, reprezentanţii unui ONG din Iași le solicită autorităţilor locale, într-o scrisoare deschisă, anularea Sărbătorilor Iaşiului. Ei susțin că amploarea adunărilor publice și deplasările masive de oameni cu mijloace de transport în comun ar putea duce la o creştere a îmbolnăvirilor, o supraaglomerare a unităților spitalicești și a secțiilor ATI.

Mitropolia, co-organizator al Sărbătorilor Iașiului, susţine că au fost luate toate măsurile de siguranţă impuse de noul context sanitar.

Chiar dacă intervalul oficial al sărbătoririi Sfintei Parascheva este 8-15 octombrie, pelerinii au început deja să vină.

Până în prezent, autorităţile locale din Iași nu au răspuns propunerii făcute de ONG.

Au anunțat însă că evenimentele cu risc ridicat nu vor mai fi organizate: Sărbătoarea Vinului, Masa Pelerinilor, Târgul Meșteșugarilor, parcul de distracții sau focul de artificii.

De asemenea, Mitropolia Moldovei și Bucovinei nu mai autorizează comercializarea de obiecte bisericești și va amenaja un singur cort propriu.

Şi traseul pelerinilor va fi organizat pe stradă, pe o bandă delimitată și va fi parcurs în șir indian la o distanță de un metru și jumătate între persoane.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 4°C
IASI 1°C 4°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 3°C 6°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 0°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI