Melcul gigant african este pe cale de dispariţie. Coasta de Fildeş, cel mai important exportator al gasteropodelor

O specie africană de melci va ajunge să coste cât caviarul din cauza defrişărilor masive din vestul continentului. Coasta de Fildeş era cel mai important exportator al gasteropodelor care s-au împuţinat alarmant.

22 Septembrie 2022, 21:03 Știrile TVR |
Melcul gigant african, pe cale de dispariție
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

Melcul gigant african este o delicatesă, dar şi o afacere, de nişă, e drept. Gasteropodele nu sunt folosite doar în gastronomie ci şi în industria cosmetică. Aşa că afacerile cu melci din Coasta de Fildeş au fost multă vreme foarte profitabile pentru toată lumea.

Melcul gigant african mai poate fi găsit acum doar în culturi ca cea din Coasta de Fildeş, rareori în habitatul său natural care aproape că nu mai există.

În ultimii ani s-au pus pe picioare 1200 de ferme care asigură 6000 de locuri de muncă specializate în creşterea gasteropodelor.

Acum 5 ani, compania vindea anual cam 7 tone de melci, culeşi din pădure.

Culturile produc anual dublu şi chiar şi in perioada rece când melcii nu sunt de găsit. Chiar dacă melcii continuă să fie şi sub această formă o afacere bănoasă, problema principală din Coasta de Fildeş rămâne, aceea a defrişărilor masive.

De la sfârşitul Războiului Civil în 2003, criza politică a continuat să aducă daune economiei, rezultând în pierderea investiţiilor străine şi o creştere economică lentă.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI