Melbourne: O mașină a intrat în pietoni în centrul orașului. Poliția australiană consideră că este un act intenționat

21 decembrie 2017, 08:59

 

Era puțin după ora locală 16.30 de minute când o mașină a accelerat și a lovit în plin trecătorii de pe strada Flinders, o imortantă arteră din centrul orașului Melbourne. 19 persoane au fost  rănite, o parte fiind în stare critică, inclusiv un copil preșcolar cu  răni în zona capului. 2 persoane au fost arestate, inclusiv șoferul mașinii.

În acest moment considerăm că a fost vorba un gest intenţionat. Încă nu ştim motivele pentru că ancheta este abia în primele stadii. Poliţia şi serviciile de urgenţă vor rămâne la locul incidentului” – Russell Barrett, comandantul Poliției.

Anchetatorii au închise zona pentru investigații iar poliția sfătuiește oamenii să evite pe cât posibil deplasările în acea parte a orașului.

Este al doilea incident de acest fel petrecut anul acesta la Melbourne.În ianuarie, 6 oameni au murit și 30 au fost după ce au fost loviți intenționat cu mașina de un bărbat cu probleme psihice fără legături cu terorismul.

ACTUALIZARE 10:54 Șoferul mașinii care a intrat într-o mulţime de pietoni joi la Melbourne, al doilea oraş ca mărime al Australiei, rănind 13 persoane, a acţionat „în mod deliberat”, a anunţat poliţia, informează AFP şi Reuters.

„Din ceea ce am văzut, credem că este un act deliberat. Motivele nu sunt cunoscute”, a declarat presei comandantul poliţiei statului Victoria, Russell Barrett, la Melbourne (sud-estul Australiei).

ACTUALIZARE 10:08 Potrivit serviciilor de ambulanță 13 persoane au fost transportate la spital și alte cel puțin două au fost tratate la locul incidentului.

Un copil de vârstă preșcolară a fost dus la spital cu leziuni grave la cap, informează BBC online, citând ambulanța.

Poliția a cerut oamenilor să evite zona și a făcut apel la persoanele care au imagini de la incident să le transmită.

Deocamdată nu sunt indicii care să ducă la ipoteza unui atac terorist.

În ianuarie 2017, tot în Melbourne a avut loc un incident similar, în care și-au pierdut viața  mai multe persoane după ce un bărbat a intrat intenționat cu mașina în pietoni, pe strada Bourke.

Ulterior, autoritățile orașului au instalat blocuri de beton în diferite locații sperând să prevină atacurile cu mașini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite