Mehedinți: Trei vagoane ale unui tren de marfă care transporta motorină au deraiat în localitatea Balota

Problemele de pe calea ferată ar fi putut să provoace un dezastru în județul Mehedinți. Un tren care transporta motorina a deraiat. Patru vagoane au sarit de pe șină, iar unul dintre ele s-a răsturnat. Traficul feroviar pe magistrala București-Timișoara a fost blocat ore în șir. Iar pentru pasagerii din trenurile de călători a fost un adevărat coșmar. Și nu este prima dată când în zonă au loc astfel de accidente.

01 Februarie 2018, 07:36 (actualizat 01 Februarie 2018, 22:20) |
Tren deraiat, trafic blocat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Accidentul feroviar a blocat ore bune circulatia pe magistrala feroviară Bucureşti-Timişoara. Pasagerii au fost urcaţi în autocare şi transbordaţi între staţiile Şimian şi Gârniţa de unde au luat altre trenuri.

Doar interventia rapida a echipelor ISU a prevenit o catastrofa pentru ca vagoanele erau pline cu motorină.

La locul accidentului au venit şi comisarii gărzii de mediu. Din cauza combustibililor din tren exista risc de poluare.

In urma accidentului calea ferata a fost distrusa pe o lungime de aproape 150 de metri.

ACTUALIZARE În zonă au ajuns echipele de muncitori care lucrează la refacerea căii ferate, și sunt așteptate macarale de mare tonaj care să repună pe șine vagoanele deraiate. Prefectul de Mehedinți a declarat că în urma discuțiilor cu reprezentanții căilor ferate,  traficul nu poate fi reluat mai devreme de 6 ore. Până atunci călătorii vor fi transbordați cu ajutorul unor autocare din stația Gârnița până în gara Șimian.

La Ministerul Transporturilor s-a format o comisie de anchetă care evaluează situația și cauzele acestui accident.

De asemenea, prefectul susține că reprezentanții CFR au anunțat foarte târziu evenimentul către comitetul pentru situații de urgență. Mai mult, reprezentantul guvernului în teritoriu se arată îngrijorat de situația căii ferate de pe dealul Balota unde este un pericol aproape iminent.

Numeroaselor reparații făcute superficial de-a lungul vremii fac ca în continuare circulația feroviară în zona Balota să fie nesigură.

...........................................................................................................

ACTUALIZARE Șeful ISU Mehedinți, colonel Florentin Dragomir, a declarat la emisiunea Perfect Imperfect „În ultimii ani, în zonă a mai avut loc un astfel de incident. Zona este una foarte expusă, deluroasă, în care se circulă cu restricții

.................................................................................................................

ACTUALIZARE La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situații de urgență, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.

Rutele pe care circula trenurile pentru care se asigura transbordare auto:

-       IR 1797 București Nord – Timișoara

-       IR 1692 Timișoara – București Nord

-       IR 1591 București Nord – Drobeta Turnu-Severin

-       IR 1590 Drobeta Turnu-Sverin – București Nord.

 

..................................................................................................................

ACTUALIZARE Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar pe relaţia Craiova – Timişoara se desfăşoară cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa, după ce 3 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat şi un vagon s-a răsturnat pe segmentul de cale ferată Valea Albă – Simian. Pentru menţinerea traficului feroviar de călători operaţional, compania asigură transbordare cu mijloace auto între stațiile Drobeta Turnu Severin - Gârniţa (și retur), călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.

Trenurile înscrise în circulaţie până la ora 12.00 pentru care se asigură transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797. IR 1692, IR 1591 şi IR 1590.

Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului cu un tren de ajutor şi o macare de mare tonaj pentru repunerea pe şină a  vagoanelor, apoi se va interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă.

 

.........................................................................................

 

ACTUALIZARE Comunicat CFR Infrastructură: „Astăzi, 01 februarie la ora 05.10 între Valea Alba și Drobeta Turnu Severin,  urmare a deraierii unui tren privat de marfă, circulația feroviară a fost blocată. Nu sunt victime. Cei aproximativ 100 de călători dintr-un tren de navetă care urma să tranziteze zona, au coborât în stația Balota și au fost preluați de mijloace auto. Se va face transbordare la următoarele trenuri din grafic

............................................................................................

Traficul feroviar a fost blocat în zonă. Potrivit IPJ Mehedinţi, trenul are 20 de vagoane încărcate cu motorină. Trei vagoane au deraiat, iar unul s-a răsturnat.

Echipele de intervenţie se află la faţa locului.

Șeful ISU Mehedinți, colonel Florentin Dragomir, a declarat pentru TVR că unul dintre vagoane este răsturnat și au loc scurgeri de motorină.

Nu există pericol pentru populație.

Singura problemă este poluarea mediului, dar Garda de mediu a fost anunțată și se îndreaptă spre locul incidentului.

Infrastructura nu pare afectată, dar este necesară o inspecție tehnică, a mai declarat colonelul Dragomir.

Cea mai aropiată locuință se află la aproximativ 800 de metri.

Conform unui comunicat IGSU Mehedinți, la fața locului s-a montat un dispozitiv de protecție și se așteaptă intervenția reprezentanților CFR cu echipament auxiliar pentru transvazarea combustibilului și repunerea pe șine.

La fața locului sunt 3 echipaje de pompieri și un echipaj cu autospecială care asigură măsuri de protecție a zonei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI