JURNAL REGIONAL

Mehedinți: Sat fără apă potabilă deși comuna are instalație de aducțiune

Oamenii dintr-un sat mehedințean sunt nemulțumiți că deși toată comuna are aducțiune cu apă, ei sunt obligați să aducă cu butoaiele și cu roaba de la un km depărtare, deoarece conducta nu a mai ajuns și la ei. Este vorba de câteva familii care locuiesc la marginea satului Nadanova. Oamenii susțin că primăria i-a ignorat, deși ar fi trebuit să mai prelungească conducta de alimentare a satului cu doar 1000 de metri.

10 Decembrie 2020, 11:34 Știrile TVR |
Ocoliți de apă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În butoaie și cu căruța, așa își aduc apa localnicii din satul Nadanova. Pentru consumul propriu și pentru animale, mai multe familii merg de două ori pe săptămână și iau apă de la săteni, de la un km depărtare. În secolul 21, când în statele civilizate baia în casă este un lucru normal,  acești oameni nici nu îndrăznesc să se gândească astfel de condiții.

O altă familie își aduce apa cu roaba, de la un vecin. Acesta a făcut o aducțiune cu banii săi, dar nu are apă de la rețea. Apa nu este potabilă.

Edilul comunei spune că investiția nu este finalizată și apa ar ajunge și la acești oameni, până la terminarea ei.

Oamenii spun că situația lor e și mai dificilă vara, atunci când sunt afectați și de secetă. localnicii speră ca promisiunile edilului se vor concretiza, nu vor mai fi maginalizați și vor scăpa de condițiile din evul mediu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI