Meghan Markle va fi condusă la altar de viitorul socru, Prințul Charles. Echipa TVR este la Windsor

Prințul Charles, viitorul socru, o va conduce pe Meghan Markle la altar, în absența tatălui acesteia, aflat în convalescență după o intervenție chirurgicală. Anunțul a fost făcut de Palatul Kensington. Trimisul TVR, Laura Fronoiu, cu detalii la Telejurnal.

18 Mai 2018, 13:45 (actualizat 19 Mai 2018, 08:57) Știrile TVR |

Vineri seară, Prințul Harry și fratele său mai mare, Prințul William, au salutat mulțimea, au dat mâna cu oamenii prezenți în fața castelului Windsor.

Harry şi logodnica sa au ajuns la castelul Windsor vineri după-amiază. Însă vor petrece noaptea separat, la hotel, și se vor revedea abia mâine, la ceremonie.

Admiratorii s-au instalat deja pe traseul pe care va trece caleașca regală cu cei doi miri. Se estimează că în Windsor vor sosi 100 de mii de oameni. Sunt prezenți și jurnaliști din toată lumea.

Invitații care vor participa la ceremonia de la capelă vor trece mai întâi printr-un filtru de securitate.

Într-un comunicat de presă, Palatul Kensington precizează că Meghan Markle i-a cerut Prințului Charles să o însoțească la altar, în absența tatălui ei. Prințul Charles este încântat să-i ureze în acest fel bun venit în familia regală.

La castelul Windsor a avut loc joi o repetiţie generală pentru nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle. Una cu public, pentru că mii de oameni s-au adunat pe străzile oraşului pentru a vedea parada militară.

Pentru invitați este pregătit un meniu atet selectat la care lucrează 24 de maeștrii bucătari care însă nu oferă multe detalii.

Vor fi preparate pe care mirii le-au apreciat când erau copii. Iar tortul va fi finalizat în bucătăriile de la Windsor chiar înainte să fie adus la masă.

Nunta prinţului Harry cu Meghan Markle o vedeţi în direct la TVR. Mâine, de la ora 13.00, v-am pregătit o serie de ediţii speciale pentru a reflecta evenimentul de la Castelul Windsor. Ceremonia va începe la ora 14.00, iar în studio vor fi mai mulţi invitaţi, inclusiv ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. Toate jurnalele noastre de ştiri şi emisiunile informative tratează, pe larg, acest eveniment.

Prinţul Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a, şi Meghan Markle, cunoscută pentru rolul interpretat în serialul de televiziune "Suits", se vor căsători religios în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, cea mai veche şi mai vastă reşedinţă regală din lume ce a fost locuită permanent de-a lungul secolelor.

Cu acest prilej, jurnaliştii de la Reuters au publicat o serie de detalii insolite desprinse din programul oficial al nunţii regale. Toate orele menţionate sunt aproximative şi corespund fusului orar GMT.

Vineri seară

Meghan Markle şi mama ei, Doria Ragland, vor merge la hotelul Cliveden House din apropiere de Windsor, unde vor petrece noaptea de dinaintea nunții.

Prinţul Harry şi fratele lui mai mare, prinţul William, îşi vor petrece noaptea la hotelul Coworth Park.

Sâmbătă, ora 08.00

Cei 1.200 de reprezentanţi ai publicului larg care au fost invitaţi la nuntă vor începe să sosească pe peluza Castelului Windsor.

08.30 - 10.00

Cei 600 de invitaţi care vor asista la ceremonia religioasă vor începe să sosească în trăsuri din care vor coborî în apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor. Invitaţii vor merge apoi pe jos către capelă, accesul fiind permis prin intrarea sudică a acesteia.

Ora 10.20

Membrii familiei regale britanice vor începe să sosească şi vor intra în capelă prin Poarta Galileei. În jurul acestei ore, Meghan Markle şi mama ei vor părăsi hotelul la bordul unui automobil, care va străbate promenada Long Walk ce duce până în faţa castelului, oferind spectatorilor ocazia de a o vedea pe mireasă în drumul ei spre capelă.

Ora 10.30

Prinţii Harry şi William vor ajunge la capelă, cel mai probabil pe jos, şi vor intra în aşezământul religios prin poarta West Steps, după ce îi vor saluta pe reprezentanţii publicului larg şi ai unor asociaţii de caritate, invitaţi să asiste la eveniment din afara capelei. Regina Elisabeta a II-a va fi ultimul membru al familiei regale care va ajunge la faţa locului.

Automobilul în care se vor afla Meghan Markle şi mama ei se va opri în faţa capelei. Doria Ragland va coborî din maşină şi va intra singură în capelă. Meghan Markle ar fi trebuit să fie condusă spre altar de tatăl ei, dar Meghan a confirmat că acesta nu va fi prezent, ca urmare a unei operaţii pe cord.

Meghan Markle va intra în capelă prin poarta West Steps.

Ora 11.00

Începe slujba religioasă. David Conner, diacon de Windsor, va conduce ceremonia, iar Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury şi lider spiritual al Bisericii Anglicane, va oficia secvenţa ceremonială în timpul căreia vor avea loc jurămintele de credinţă.

Episcopul afro-american Michael Curry, liderul Bisericii Episcopale, va susţine un discurs la finalul slujbei religioase.

Ora 12.00

Ceremonia religioasă se încheie. Tinerii căsătoriţi vor ieşi din capelă şi îi vor saluta pe cei 200 de invitaţi speciali - reprezentanţi ai unor asociaţii de caritate - reuniţi în faţa capelei.

Membrii familiei regale se vor reuni în faţa intrării West Steps, în timp ce ceilalţi invitaţi se vor alinia de-a lungul aleii centrale pentru a saluta cuplul princiar în timpul procesiunii ce marchează plecarea tinerilor căsătoriţi din faţa capelei St. George într-o trăsură Ascot Landau. Procesiunea, în timpul căreia cuplul va străbate localitatea Windsor înainte de a reveni la castel, parcurgând promenada Long Walk, va avea o durată de aproximativ 25 de minute.

Ora 12.25

Invitaţii prezenţi la capelă vor merge pe jos pentru a participa la o recepţie organizată în St. George Hall, o uriaşă sală de banchete din Apartamentele de Stat amenajate în Castelul Windsor. Cuplul princiar se va alătura invitaţilor după încheierea procesiunii în trăsură.

Ora 18.00

Mirele şi mireasa vor părăsi castelul pentru a participa la o recepţie de seară, organizată într-o reşedinţă apropiată, Frogmore House, la care vor fi prezenţi 200 de invitaţi.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI