Mega uraganul Irma, o amenințare pentru Caraibe și Florida. Reportaj în exclusivitate din Republica Dominicană

6 septembrie 2017, 17:42

Unele dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă sunt ameninţate de un uragan devastator. Irma e considerat „o catastrofă potenţială”. Statul Florida se pregăteşte de ce-i mai rău – celebra zonă Key West a fost deja evacuată. Turiştii au plecat azi dimineata, localnicii pleaca diseara.

Meteorologii se tem ca uraganul Irma ar putea fi mai violent ca Harvey, care săptămâna trecută devastat mai multe regiuni din statele Texas si Louisiana. Preşedintele american a aprobat fonduri de urgenţă pentru Puerto Rico, Insulele Virgine şi statul Florida. Uraganul a atins deja insule din Caraibe: în Barbuda vântul a depăşit 250 de km pe oră – după care nu mai există date, pentru că toate echipamentele meteo au fost distruse.

Asemenea fenomene transformă paradisurile tropicale în iad – în numai câteva minute. Hotelieri, turişti şi localnici din Republica Dominicană se pregătesc cum pot mai bine.

Problema e că o să fie furtună  puternică, pregătim saci de nisip ca să ţină piept apelor, chiar dacă acum e încă bine. Republica Dominicană a mai avut de suferit din cauza uraganelor – ca şi alte zone idilice cum este Antigua.

Şi alte state din Caraibe se pregătesc. Bahamasul începe cea mai mare evacuare din istoria sa. Sunt planuri de a transporta locuitorii din zonele limitrofe către Capitală. Pe mai multe insule au fost închise aeroporturile, turiştii au fost evacuaţi.

Irma va provoca o creștere a nivelului mării cu 3 metri peste cel normal și valuri mari, distructive, conform prognozei specialiștilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă