Medvedev răbufnește pe Telegram: Politica UE împotriva Rusiei, „un cocteil dezgustător” de „grosolănie”, „infantilism” şi „prostie”

Vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate Dmitri Medvedev respinge marţi actuala politică a Uniunii Europene (UE) împotriva Rusiei drept „un cocteil dezgustător” de „grosolănie”, „infantilism” şi „prostie”, relatează TASS.

26 Iulie 2022, 16:38 (actualizat 26 Iulie 2022, 16:41) Știrile TVR |
Foto: Kremlin.ru

„Întreaga politică din prezent a europenilor împotriva Rusiei este un cocteil dezgustător de grosolănie arogantă, infantilism adolsecentin şi prostie primitivă”, scrie fostul preşedinte al Rusiei într-o postare pe Telegram.

El acuză UE de faptul că „şi-a anunţat prima intenţia de a pedepsi dur Rusia din cauza dorinţei acesteia de a apăra oameni care suferă şi de a-şi asigura interese pe termen lung şi a decis, ca de obicei, să facă economia rusească bucăţi, să o lase fără bani din exporturi de energie, să impună sancţiuni totale asupra a tot ceea ce arde”.

„Nu-i pasă că Europa are o industie uriaşă, o agrcultură dezvoltată, iar cetăţenii UE vor să trăiască în case încălzite cu apă (curentă). Principalul lucru este ca ruşii să fie lăsaţi să sufere”, continuă el.

Însă, afirmă el, europenii „şi-au dat seama ulterior, şi-au amintit că nimeni nu anulează iarna, iar livrările alternative de gaze naturale, petrol şi cărbune sunt scumpe sau pur şi simplu nerealiste”.

„Noi ne-am dat seama cât de dificil este să stai pe trei scaune. De exemplu, noi ajutăm Ucraina şi dăunăm Rusiei, dar economia şi oamenii noştri nu sunt străini. În general, n-a ieşit prea bine”, conchide medvedev.

În opinia sa, „isteria galben-neagră” a condus doar la „frica de a îngheţa în casă, a privi pe geamuri îngheţate la producţia care se estompează”.

„Înţelepţii europeni” văd drept ieşire din această situaţie „să crească livrările de armament către regimul de la Kiev” şi războul „până la sfârşitul victorios”, mai acuză Medvedev.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI