Medvedev amenință Europa, după sancţiunile la adresa Rusiei: Nu uitați că războaiele economice s-au transformat adesea în războaie reale

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev
1 martie 2022, 15:39

”Astăzi, un anume ministru francez a spus că au declarat război economic Rusiei. Supravegheaţi-vă limbajul, domnilor! Şi nu uitaţi că în istoria umanităţii războaiele economice s-au transformat adesea în războaie adevărate”, a scris Medvedev pe Twitter, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat şi el declaraţiile ministrului francez, menţionând, potrivit Interfax, că sancţiunile împotriva Rusiei au sunt ”puternic concentrate” şi acum ”toată măştile au căzut”.

Printre anunţurile făcute în ultimele zile de mai multe ţări europene şi de Statele Unite, pentru a descuraja Rusia să continue atacul asupra Ucrainei, se numără închiderea spaţiilor aeriene, îngheţarea activelor unor personalităţi şi firme din Rusia, reevaluarea unor legături financiare sau comerciale, consemnează agenţia citată.

Ministrul Bruno Le Maire a declarat la postul de radio France Info că ”vom desfăşura un război economic şi financiar total împotriva Rusiei” în urma invaziei în Ucraina.

„Raportul de forţe economice şi financiare este complet în favoarea Uniunii Europene, care acum îşi descoperă puterea economică”, a subliniat Le Maire la postul de radio France Info.

Una din cele mai recente măsuri, blocarea activelor în valută din străinătate ale Băncii Centrale a Rusiei, a provocat luni prăbuşirea cursului rublei, iar mulţi ruşi s-au grăbit să meargă la bănci pentru a retrage numerar.

Moscova a reacţionat de urgenţă, interzicând rezidenţilor să transfere valută în străinătate şi obligând exportatorii din Rusia să îşi schimbe în moneda naţională o mare parte din venituri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite