Medicul Rafila, despre ancheta privind originile coronavirusului: România se va poziționa similar cu UE. Va fi o opinie comună a reprezentanților țărilor membre

19 mai 2020, 10:44

Uniunea Europeană, alături de zeci de ţări, solicită o anchetă independentă privind originile coronavirusului care a făcut ravagii în toată lumea. O rezoluţie în acest sens va fi supusă la vot, astăzi, în cadrul adunării generale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. China susţine că, de principiu, e de acord cu o asemenea anchetă, dar nu acum.

România se va poziționa similar cu UE. Suntem membri ai UE și nu putem sa avem altă opinie. Va fi o opinie comună a reprezentanților țărilor membre, a declarat Dr. Alexandru Rafila, presedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Despre evoluția epidemiei de covid -19 în lume, medicul spune că în general virusurile care produc infecții respiratorii, nu dispar. Practic în sezonul cald se produc extrem de puține îmbolnăviri, ceea ce nu este cazul pentru sezonul rece. Dacă discutăm de virusul gripal care este cel mai cunoscut dintre ele, avem posibilitatea să facem vaccin. Există și virusul corona care care produce infecții respiratorii banale în fiecare an și de asemenea circulația lor este mai intensă iarna, nu este exclus ca și  COVID-19 să urmeze un scenariu similar, a adăugat Rafila.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite