Medicul Radu Țincu: “Dacă nu vom reuși să scădem rata de transmitere, toate spitalele vor fi copleșite de pacienții Covid, iar ceilalți să nu mai aibă locuri”

6 aprilie 2021, 13:53

Despre această situație alarmantă din spitale a vorbit, la TVR 1, Radu Țincu, medic primar ATI la spitalul Floreasca din Capitală.

“Acest număr mare de pacienți diagnosticați, peste 1600 (n.red – astăzi, în București), au fost și 2000 săptămânile trecute, vor genera un număr foarte ridicat. 5% vor ajunge în Terapie Intensivă. Asta înseamnă undeva la 70-80 de persoane în fiecare zi – ceea ce va depăși cu mult capacitatea sistemului sanitar și a secțiilor ATI, care în acest moment sunt blocate. Și nu sunt blocate doar secțiile de Terapie Intensivă, în foarte multe zone ale spitalului sunt amenajate extensii ale acestor secții, unde medicii îngrijesc pacienții care au nevoie de măsuri de reanimare”, a spus medical Radu Țincu.

Dacă nu vom reuși să scădem rata de transmitere, toate spitalele vor fi copleșite de pacienții Covid, avertizează doctorul Radu Țincu.

“La un moment dat, se va întâmpla ca într-un spital spital să fie doar pacienți bolnavi de Covid-19, iar ceilalți să nu mai aibă locuri în spitalele din România. Însă și așa este posibil, dacă rata de infectare continuă să crească, să nu mai poată fi preluați nici bolnavii cu Covid-19 și să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în Italia în perioada de vârf a pandemiei, când oamenii erau tratați în ambulanțe sau nu mai erau preluați de la domiciliu. Populația trebuie să înțeleagă că doar respectând cu strictețe regulile sanitare putem scăpa de acest val trei”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite