Medicul R. Țincu: Dacă persoanele care au fost vaccinate în primele etape, în decembrie, ianuarie anul acesta, își pierd imunitatea, asta înseamnă că o vom lua de la capăt

19 aprilie 2021, 14:04

Atunci când vom securiza grupele vulnerabile vom înregistra și o scădere a numărului de pacienți internați la Terapie Intensivă, toate aceste lucruri sunt confirmate de țările care au încheiat campaniile de vaccinare, Israelul și Marea Britanie a înregistrat o scădere a numărului persoanelor din Terapie Intensivă, a explicat Radu Țincu, medic primar in cadrul secției de Terapie Intensiva – Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgență București.

Dacă imunitatea după vaccin nu durează și știm că are o eficiență limitată în timp, dacă persoanele care au fost vaccinate în primele etape, în decembrie, ianuarie anul acesta își pierd imunitatea, asta înseamnă că o vom lua de la capăt. Din punctul meu de vedere este esențial să facem toate demersurile la organismele internaționale pentru a crește numărul de doze alocate României astfel încât până în septembrie, octombrie anul acesta să reușim să imunizăm 10 milioane de persoane de oameni, este de părere medicul Radu Țincu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă