Medicul Mircea Beuran, demis de la spitalul Floreasca. Medicii au întrerupt activitatea în semn de protest față de această măsură

6 ianuarie 2020, 11:20

ACTUALIZARE Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat că medicii care au anunțat că întrerup activitatea după ce medicul Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie au dreptul să protesteze, însă orice astfel de manifestare trebuie să respecte prevederile legale.

„Persoanele care au semnat acest lucru au dreptul să protesteze și nimeni nu le îngrădește dreptul de a protesta. Mai departe, nu cunosc faptul că ar fi spus că întrerup lucrul. Atragem atenția că orice manifestare de protest trebuie să respecte prevederile legale și litera legii. Cred că, înainte de a protesta, colegii trebuie să ia act de rezultatele acestei anchete interne și despre modul în care s-au petrecut faptele ca atare”, a declarat dr. Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

ACTUALIZARE Medicii din Spitalul Floreasca protestează față de demiterea de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca a medicului  Mircea Beuran. Medicii spun că este îngrijorător felul în care este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu și consideră că sancționarea medicului Mircea Beuran înainte de finalizarea anchetei este regretabilă.

Comunitatea medicală din Spitalul Floreasca atrage atenția asupra situației extrem de grave în care se află spitalul și avertizează că incidente de acest gen se pot repeta oricând.

Medicii au întrerupt activitatea și au anunțat că vor asigura asistență medicală numai pentru urgențele majore

_________________________

Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, după ce o pacientă în vârstă de 66 de ani a ars pe masa de operații de la Floreasca, iar ulterior a murit.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB sunt că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că domnul prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Reprezentanții instituției vor prezenta, marți, concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecției Sanitare de Stat și al Corpului de Control și „salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a șefului de secție, care nu a respectat obligațiile contractuale”.

De asemenea, Inspecția Sanitară a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească, pentru neregulile găsite, cât și întreaga echipă de medici care au participat la intervenția chirurgicală – de la asistent, până la conducătorul echipei.

Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite