Medicul Mihai Craiu: Gripa din acest an a venit mai repede, dar nu e nici mai severă și nici numărul de decese, proporțional la numărul de pacienți, nu e mai mare

3 februarie 2019, 17:51

Potrivit medicului pediatru Mihai Craiu, declararea epidemiei de gripă a avut drept efect împuținarea numărului de prezentări la spital.

„Declararea oficială a epidemiei de gripă a avut un impact mare asupra părinților. În ultima săptămână, numărul de prezentări la compartimentul Primiri Urgențe al institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului a scăzut semnificativ. Părinții s-au emoționat. Asta nu înseamnă că sunt mai puține cazuri, ci că părinții n-au știut cum să se descurce în această situație. Părinții cer o soluție miraculoasă ca să nu meargă la spital, de teama gripei. E paradoxal, pentru că, noi, românii, ne comportăm ca în povestea cu drobul de sare – ne e frică c-o să cadă și de asta nu facem ceva, dar în același timp sunt pline mall-urile de copii mici, spațiile de joacă sunt pline de copii. Suntem emoționali în fața unei etichete”, spune medicul Mihai Craiu.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 69. Ultima victimă este o femeie de 40 cu condiții medicale preexistente.

Care sunt grupele de risc și cum ne putem feri de gripă, aflați din materialul video.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost externat de la Spitalul Militar Central