Medicul infecționist Ștefan Lazăr, la TVR: Aproape o treime dintre pacienții care au trecut prin boală rămân cu sechele pe termen lung, poate ani

24 ianuarie 2022, 16:41

Medicul infecționist Ștefan Lazăr, șef de secție la spitalul Victor Babeș din Capitală spune că, din punct de vedere al valului 4, acum sunt mai puține internări în spitale și mai puține cazuri grave de îmbolnăvire.

În aceste, condiții, mulți se întreabă de ce să se mai vaccineze.  „Poate noi ca profesioniști, ca medici, nu am accentuat foarte tare ceea ce se numește long COVID. Aproape o treime din pacienții care au trecut prin boala asta și se pare că nu doar cei cu forme foarte severe de boală, rămân cu niște lucruri care-i însoțesc niște luni de zile și ne temem să nu fie niște ani de zile. Acum sunt raportări că și la copii se întâmplă lucruri de genul ăsta”, spune dr. Ștefan Lazăr.

În ceea ce privește finalul pandemiei, medicul spune că trebuie să fim optimiști: „Omenirea a reușit să scape de toate pandemiile prin care a trecut. Într-adevăr, a ținut variola, se pare, vreo 3000 de ani, până am reușit să descoperim vaccinul. Dar, omenirea a mers înainte, a supraviețuit. Eu zic că și cu acest virus o să ne descurcăm.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite