Medicul erou de la Piatra Neamț și pacienții cu COVID-19 transferați la Lețcani sunt în continuare în stare gravă

16 noiembrie 2020, 17:12

Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis că membrii echipei medicale care îl tratează pe medicul ATI Cătălin Denciu la Spitalul Regina Astrid din Bruxelles au spus că, după internarea și evaluarea pacientului, au fost realizate toate procedurile specifice bolnavilor arși grav.

Medicul erou este în continuare în stare gravă, spun medicii belgieni.

„În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor”, arată MS, într-un comunicat transmis luni seara.

Echipa medicală din Bruxelles a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore.

Totodată, spun reprezentanții MS, medicii belgieni vor vorbi direct cu familia lui Cătălin Denciu ori de câte ori este nevoie.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

„Până în momentul de faţă, cei şase pacienţi care au venit de la Spitalul Judeţean Neamţ, din nefericire, îşi păstrează aceeaşi stare generală gravă. Sperăm că toate strădaniile noastre nu sunt în zadar. Nu întotdeauna rezultatul final depinde de aportul nostru medical, ci trebuie să ajute şi organismul în care există boala respectivă”, a declarat dr. Carmen Dorobăţ.

Potrivit sursei citate, trei dintre cei şase pacienţi transferanţi de la Neamţ din cauza incendiului de sâmbătă seara sunt în stare mai gravă. Aceşti pacienţi nu au leziuni în urma unor arsuri.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite