Medicul de la Spitalul Universitar răpus de coronavirus a dat ultima consultație de pe patul de spital. 11 cadre medicale infectate au murit în România

19 mai 2020, 20:21

Anunţul făcut pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar din Bucureşti a provocat un val de tristeţe, atât în lumea medicală, cât şi în rândurile a sute de pacienţi ai doctorului Cătălin Bărbulescu, oameni pentru care întâlnirea cu medicul chirurg a fost salvatoare.

Colegii şi-l amintesc ca pe un profesionist, un om pentru care jurământul lui Hipocrate a fost un fundamnet al carierei. Chiar şi după ce a fost diagnosticat cu noul Coronavirus şi era internat la boli infecţioase, medicul Cătălin Bărbulescu a dat ultima consultaţie de pe patul de spital.

Cătălin Bărbulescu avea 65 de ani şi lucra la Spitalul Universitar încă din anul 2004. Ar fi luat COVID-19 de la o pacientă.

Chirurgul Cătălin Bărbulescu a fost diagnosticat cu noul coronavirus luna trecută. A fost iniţial internat la spitalul Matei Balş din Capitală, după care transferat la Institutul Marius Nasta pentru că starea sa de sănătate începuse să se agraveze.

Doctorul este al patrulea medic din România care moare infectat cu noul Coronavirus şi al 11-lea cadru medical care pierde această bătălie. În toată ţara sunt confirmate 2.625 de cadre medicale infectate cu COVID-19.

Problemele nu se opresc aici pentru personalul medical. După ce au dezvoltat boala şi s-au vindecat, nimic nu le garantează că nu se vor reinfecta. O asistentă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, în vârstă de 43 de ani, a fost confirmată cu noul virus la începutul lunii aprilie. După câteva săptămâni a avut doua teste negative consecutive, a fost declarată vindecată şi a stat acasă în izolare 14 zile. A revenit la serviciu la începutul lunii mai, iar peste câteva zile a aflat din nou că are COVID-19.

Medicii spun că este vorba de o recidivă a bolii. Asistenta este internată acum în spitalul județean și așteaptă un al doilea test, peste câteva zile. Acesta este primul caz de acest fel din județul Botoșani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite