Medicul de gardă în noaptea incendiului de la Matei Balș: Conducerea spitalului nu permite pacienților să aducă surse externe de încălzire

31 ianuarie 2021, 14:51

Medicul Cătălin Apostolescu este directorul medical de la Institutul Matei Balș și totodată medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului.

După audieri, medicul a declarat presei că au reușit să salveze 27 de pacienți din 101, a transmis reporterul Alexandru Costache pentru Telejurnalul de la ora 14.00.

Medicul a mai declarat că în saloane era frig din cauza instalației de oxigen, dar nu foarte frig. De asemenea, a precizat  medicul, conducerea spitalului nu permitea pacienților sau aparținătorilor să aducă  să aducă în spital surse externe de încălzire, cum ar fi reșouri sau aeroterme. A evitat să răspundă dacă în salonul 5, unde a izbucnit incendiul erau sau nu o aerotermă.

Cătălin Apostolescu a spus că există o problemă cu instalația de oxigen în toate spitalele COVID, în sensul că oxigenul este un gaz extrem de inflamabil. la spital există protocoale și proceduri clare  privind  manipularea instalației de oxigen, iar aceste proceduri erau respectate.

O asistentă audiată azi la poliție a declarat că nu ar fi fost nicio aerotermă în salon.

Procurorii și criminaliștii au continuat  cercetarea la fața locului. Caută absolut orice ar putea indica sursa incendiului.

Din cercetările preliminare, după izbucnirea incendiului, două tuburi de oxigen au explodat. Rămâne să fi stabilit de unde a pornit scânteia care a declanșat incendiul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite