Medicul Cătălin Cârstoveanu: În zona pediatrică, România nu are cazuri serioase de infectări cu COVID-19

19 mai 2020, 13:04

Cazul unui baieţel de 9 ani din Franţa i-a intrigat pe specialişti. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să studieze posibile legături între COVID-19 şi boala Kawasaki. La o săptămână după ce băiețelul a murit, că urmare a unor complicații cauzate de maladia Kawasaki, OMS analizează legătura dintre sindromul care afectează copii şi COVID-19. Micuții prezintă simptome asemănătoare bolii Kawasaki, legate de vasele de sânge și afecțiuni ale inimii.

Cătălin Cârstoveanu, șeful secției ATI de nou născuți, de la Spitalului Marie Curie din Capitală, consideră ca aceste cazuri de maladie Kawasaki sunt în număr foarte mic pentru a ne pune probleme.

Uitându-ne la țările care pot diagnostica boala aceasta la copil și numărul lor vedem că este unul foarte, foarte mic 1-2 cazuri, cinci cauze. Cum apare în urma unor infecții virale nespecifice, de ce nu și aici.  Vorbim despre un sindrom inflamator nespecific, ceea ce este foarte foarte important  este că în primul rând, vasele coronarele sunt afectate. Vasele inimii.

Medicul a subliniat însă ca în zona pediatrică, România nu are cazuri serioase de infectări cu COVID-19 și nici mortalitate până în acest moment.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia