Cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng: Medicul de pe ambulanță a fost condamnat la închisoare cu suspendare și daune de 200.000 de euro

4 iunie 2020, 16:13

Magistrații de la Judecătoria Sector 2 au decis condamnarea Mihaielei Duță la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, dar și la executarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Medicul trebuie să plătească daune în cuantum de 200.000 de euro.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe 5 februarie 2018, Mihaiela Elena Duţă a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Capitalei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Patrick Ekeng (26 de ani) a murit pe data de 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute.

După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă. Martorii oculari au relatat că medicul Duţă de pe ambulanţa Puls a intervenit foarte târziu.

Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. După aproximativ 70 de minute de efectuare a manevrelor de resuscitare a fost declarat decedat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite