Medicul Andrei Rogoz: Există o categorie de anticorpi pe care o poți depista doar la persoanele care au trecut prin boală. Tot nu știm cu certitudine care este un nivel de anticorpi pentru a ne proteja

11 mai 2021, 13:14

Medicul infecționist, Andrei Rogoz:  Cel mai devreme ar fi recomandat să vă faceți anticorpii la două trei săptămâni de la finalizarea schemei de vaccinare. Anticorpii anti spike sunt considerați cei neutralizanți, sunt anticorpi care apar la cei care au trecut prin boală cât și la cei vaccinați, pentru că acesta este mecanismul prin care își dovedește eficiența vaccinul sau în orice caz, tipurile de vaccin disponibile până acum. Mai există o altă categorie de anticorpi, împotriva unor alte componente ale virusului (…) pe care le poți detecta doar la persoanele care au trecut prin infecție. Anticorpii încep să apară undeva la 7 -10 zile de la debutul simptomatologiei, ei cresc treptat până la o lună de la debutul simptomelor, a explicat medicul.

În ultima perioadă tot auzim în jurul nostru că se discută despre acest subiect, însă sunt multe necunoscute.

Tot nu știm cu certitudine care este un nivel de anticorpi pentru a ne proteja de infecție sau măcar de a face o formă mai severă. Am avut pacienți care s-au infectat la valori, clar pozitive ale titlului de anticorpi după vaccin, cum sunt alte alte persoane care au trecut prin boală în valul doi, acum șapte – opt luni și au valori foarte mici pe aceste determinări de anticorpi anti spike și totuși nu s-au reinfectat, a arătat medicul.

În cazul în care alegeți să vă faceți un altfel de test sau sa repetați aceasta procedura în cazul în care v-ați testat deja, trebuie să știți că este recomandat să mergeți la același laborator.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă