Medicul Adrian Marinescu: Trebuie să ne așteptăm, pe măsură ce va crește numărul de cazuri, să fie și forme severe. Majoritatea cazurilor se vor vindeca, nu vor fi sechele

17 martie 2020, 10:12

Nu există forme severe care să necesite ventilație

Persoanele  care sunt de la Terapie Intensivă sunt doar monitorizate, nu există forme severe care să necesite ventilație, a anunțat medicul Adrian Marinescu.

Majoritatea cazurilor se vor vindeca, nu vor fi sechele

Medicul Adrian Marinescu: În imensa majoritate a cazurilor, pacienții cu coronavirus vor avea forme medii, ușoare, sau chiar asimptomatice se vor vindeca și nu vor rămâne nici sechele și nici nu vor fi alte probleme ulterior.  Vor fi și unii care într-adevăr vor avea forme severe și, din păcate, fie vor ajunge la ce este mai rău, fie vor avea și unele sechele cu care vor rămâne.

Nu există nicio situație care să crească imunitatea pe loc

Medicul Adrian Marinescu: Legat de vitamina C, am auzit și de vitamina D și de Zinc sunt informații că dacă luăm imunitatea crește pe loc. Complet fals! Nu există nicio situație care să crească imunitatea pe loc și să rezolve o infecție cum este infecția cu COVID 19 . Lucrul asta nu există. Dacă la un moment dat cineva și-a luat pentru că era iarnă un complex de vitamine, iar în acel complex intra și vitamina C este o altă discuție, asta se întâmpla când nu aveam în alimentația noastră destul legume și fructe.

Am recomandat cumva să fim reținuți și să înlocuim ibuprofenul  cu paracetamol

Medicul Adrian Marinescu: Legat de ibuprofen, au existat niște studii, o legătură între ibuprofen și COVI-19, datele nu sunt foarte precise,  noi am recomandat cumva să fim reținuți și să înlocuim ibuprofenul  cu paracetamol.

Trebuie să ne așteptăm, pe măsură ce va crește numărul de cazuri să fie și forme severe chiar dacă rare

Medicul a explicat și de ce nu sunt încă cazuri de persoane decedate în România din cauza COVID -19.

Medicul Adrian Marinescu: În primul rând, este prea devreme să tragem o concluzie, în acest moment, numărul de cazuri din România este prea mic raportat la ceilalți. Trebuie să ne așteptăm, pe măsură ce va crește numărul de cazuri să fie și forme severe chiar dacă rare. Vârsta celor care sunt pozitivi în România  este destul de redusă. Sunt pacienți tineri, în niciun caz vârstnici. Este o diferență foarte mare, față de  Italia, unde știm că este o populație îmbătrânită.  S-ar putea să avem noroc și fie vorba despre două forme ale virusului și să fie forma mai blândă care să nu dea forme severe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite