Medicii sunt eroii acestor zile. Profesori, proprietari de pensiuni sau hoteluri și taximetriști sunt alături de ei

21 martie 2020, 17:51

În București, sunt peste 170 de taximetriști care le oferă medicilor curse gratuite între casă și serviciu. Au creat grupuri pe rețelele de socializare și au lipit pliante pe mașini prin care anunță cadrele medicale că sunt la dispoziția lor.

Andrei, unul din taximetrișii voluntari, a dus chiar astăzi un medic la spital, iar poveștile acestuia l-au impresionat.

Inițiativa a pornit de la taximetriștii din Timișoara și Arad în urmă cu aproximativ două săptămâni. Apoi li s-au alăturat colegii din alte orașe.

În sprijinul medicilor care au copii au venit și reprezentanții unei școli particulare din Capitală.

Profesorii, angajați ai școlii particulare, oferă gratuit copiilor medicilor cursuri online. Acestea sunt disponibile elevilor claelor I-VIII cât și liceenilor.

Iar proprietara unei pensiuni din Piatra Neamț  oferă gratuit cazare medicilor și asistenților care luptă împotriva noului coronavirus. În pensiune nu mai sunt angajați, așa că fiecare trebuie să se descurce ca acasă.

Și un grup de transportatori profesioniști dau o mână de ajutor. Aceștia se oferă să ducă în regim de urgență materialele sanitare de la fabrici și depozite oriunde li se cere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite