Medicii ortopezi pediatri nu îl vor pe Gheorghe Burnei înapoi la Spitalul Marie Curie. Chirurgul face și el acuzații

29 august 2017, 13:25

Medicii şi rezidenţii de la Marie Curie au trimis o scrisoare conducerii spitalului în care reamintesc că medicul Gheorghe Burnei folosea sălile de operaţie cu prioritate pentru proprii pacienţi, iar unora dintre chirurgi li se impunea să opereze după aşa zise tehnici originale ale profesorului Burnei.

Medicii ameninţă inclusiv cu demisia dacă vor redeveni colegi cu medicul Burnei. În schimb, judecătorii Tribunalului Bucureşti au ajuns la concluzia că, după opt luni de la scandal, nu ar mai fi nevoie ca profesorul să fie ţinut departe de pacienţi. Decizia nu este definitivă.

Potrivit conducerii Spitalului Marie Curie, directorul Comisiei de etică a unităţii medicale este în concediu, aşa că răspunsul la scrisoarea medicilor ortopezi ai spitalului mai are de aşteptat. Până atunci, cei care vor decide dacă profesorul dr Gheorghe Burnei se va întoarce sau nu la Spitalul Marie Curie sunt magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, a căror hotărâre definitivă este aşteptată săptămâna aceasta.

Medicul Gheorghe Burnei lansează şi el acuzaţii la adresa a două asociaţii, „Dăruieşte viaţă” şi „Dăruieşte aripi”, care ar fi în spatele scandalului: „Cele două ONG-uri sorosiste, atât de pornite împotriva chirurgului Burnei, primesc regulat comision pentru pacienţii duşi la anumite clinici din afara ţării pe baza formularului E112. În comisia de aprobare a acestor formulare se află chiar renumitul chirurg Burnei, care respingea toate cazurile care puteau fi operate în ţară” (sursa: Agerpres)

OANA GHEORGHIU, vicepreşedinte ONG „Dăruieşte viaţă”: „Îmi este absolut imposibil să înţeleg de ce face aceste afirmaţii, mai ales că noi nu avem nicio implicare în procesul dr Burnei. Asociaţia «Dăruieşte viaţă» nu a luat niciodată bani de la vreun pacient sau comisioane de la vreo clinică”.

La rândul lor, oficialii asociaţiei Dăruieşte Aripi spun că afirmaţiile medicului Burnei sunt calomnioase şi denigratoare pentru că nu sunt dovedite.

În contextul reluării scandalului legat de practicile medicului Burnei, Comisia naţională de ortopedie pediatrică din Ministerul Sănătăţii transmite într-un comunicat că se opune oricărui tratament inovativ care nu este susţinut de o documentaţie ştiinţifică şi va propune aprobarea unui cod de procedură pentru astfel de situaţii.

Medicul Gheorghe Burnei a încetat să mai opereze la Spitalul Marie Curie, în urmă cu 8 luni, atunci când a fost reţinut pentru luare de mită şi experimente pe copii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite