Medicii și asistenții români s-au întors din misiunea de voluntariat din Republica Moldova. Unul dintre medici este infectat cu SARS COV-2

16 mai 2020, 11:22

Prezent la Vama Albița, premierul Ludovic Orban a mulţumit cadrelor medicale pentru efortul depus şi riscurile asumate.

„Primiţi recunoştinţa noastră pentru curajul pe care l-aţi avut, pentru efortul pe care l-aţi depus, pentru riscurile la care v-aţi expus şi pentru faptul că aţi făcut un lucru extrem de bun pentru fraţii noştri de peste Prut. Vă mulţumim, vă suntem recunoscători şi sunt convins că vom fi alături să vă urăm succes şi în alte misiuni de felul acesta”, a spus Ludovic Orban.

Medicii români au sprijinit personalul medical din Republica Moldova, aflat în prima linie de luptă împotriva epidemiei de coronavirus.

Specialiști din asistenţă medicală primară, asistenţă medicală urgentă, medicină internă şi terapie intensive, medicii și asistenții români și-au desfăşurat activitatea în cadrul Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, din Chișnău, dar și Spitalele Clinice din Bălți și Cahul.

În cadrul ceremoniei organizate, ieri, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cadrele medicale din România au primit Diplome de Onoare din partea Guvernului.

România a ajutat Republica Moldova nu doar cu specialişti ci şi cu o importantă donaţie de echipamente medicale şi medicamente în valoare de 3 milioane și jumătate de euro.

Personalul medical întors din Republica Moldova va fi testat pentru COVID-19, iar rezultatele vor fi gata mâine, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

Unul dintre medicii români care s-au întors din misiunea din Republica Moldova a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este asimptomatic, și a fost internat în spitalul din Oradea, a precizat Arafat.

Ceilalți medici și asistenți vor rămâne izolați la domiciliu, timp de 14 zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite