Medicii generaliști din Franța sunt în grevă. Președintele Emmanuel Macron a promis soluții pentru rezolvarea problemelor din sistem

6 ianuarie 2023, 17:41

Din decembrie anul trecut, medicii generaliști și-au închis cabinetele. Numărul pacienților este prea mare, tariful pentru o consultație nu a mai fost actualizat, iar doctorii care ies la pensie nu-și găsesc înlocuitori, o situație care se va agrava în timp.

Hana Marzouk, moașă: La moaşe am lucrat în deficit de personal de o treime mai bine de un an. Până la urmă a trebuit să închidem secţia, din lipsă de personal.

Protestul generaliștilor a aglomerat serviciile de urgență din spitalele publice care și așa erau în criză. Personalul lipsește și aici, cadrele medicale nevaccinate nu au fost reintegrate iar gripa, covidul și bronșiolita au făcut ca numărul de paturi să fie insuficient.

Hana Marzouk, moașă: Ne dăm silinţa. Faptul că am închis o secţie a maternităţii ne-a mai uşurat un pic munca, dar programul este foarte încărcat mereu.

Sistemul sanitar ar trebui regândit, adaptat la actualele probleme.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: În anii următori, vom trece, în orice caz dvs. treceţi deja, printr-o situaţie care s-ar putea înrăutăţi din cauza lipsei de personal medical. Trebuie să luăm în considerare faptul că mulţi medici se apropie de vârsta de pensionare.

Primele soluții vizează recrutarea de personal. Obiectivul este ca peste 10 mii de asistenți medicali să fie integrați în sistemul sanitar până la finele lui 2024.

În Franța, peste 600 de mii de pacienți cu boli cronice nu au un medic generalist care să-i trateze, iar președintele le promite că, până la sfârșitul anului, acest lucru se va rezolva.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri