Medicii din Polonia au ajuns la capătul puterilor în lupta cu pandemia. Franța a depășit 100 de mii de decese cauzate de COVID-19. Britanicii se pregătesc de primul weekend fără restricții

16 aprilie 2021, 21:25

Cu 17 mii de infectări pe zi și 800 de decese la fiecare 24 de ore, Polonia este una dintre țările greu încercate în valul al treilea al pandemiei. Medicii au ajuns la capătul puterilor, fiind nevoiți să facă schimburi de 24 de ore pentru a asigura îngrijirile medicale pentru bolnavii de la terapie intensivă.

Kinga Szlachcic-Wyroba, anestezist la spitalul Zeromski, Cracovia:Nu avem nici măcar cinci minute să ne aşezăm, ceea ce ne accentuează oboseala, nici nu ştiu cum să descriu starea asta, este o extenuare„.

Și în Germania situația este cât se poate de serioasă, astfel încât cancelarul Angela Merkel a venit în fața Parlamentului pentru a le cere aleșilor să aprobe de urgență un pachet legislativ care să permită carantinarea mai facilă a zonelor cu rate mari de infectare cu noul coronavirus.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei:Fiecare zi contează. Fiecare zi în care putem pune în aplicare măsuri ‘barieră’ de urgenţă este o zi câştigată. Vă cer sprijinul pentru ca această lege importantă să ne ajute să oprim cât mai repede al treilea val„.

Franța a depășit cifra sumbră de 100 de mii de decese cauzate de COVID-19, astfel încât autoritățile iau în calcul amânarea redeschiderii restaurantelor și a sălilor de spectacol pentru luna iunie.

Pe celălalt mal al Canalului Mânecii, britanicii se pregătesc de primul weekend fără restricții, după mai bine de 3 luni în care restaurantele și barurile au fost închise. În Marea Britanie, campania de vaccinare a fost susținută. Până în acest moment, au fost imunizate peste 40 de milioane de persoane.

În Europa, campania de vaccinare avansează mai lent și din cauza problemelor întâmpinate de vaccinul produs de compania AstraZeneca.

O situație inedită se înregistrează în Letonia, unde tinerii de 30 de ani au răspuns rapid ofertei autorităților de a-i vaccina fără listă de așteptare cu AstraZeneca, astfel încât Letonia a cerut Danemarcei să îi vândă dozele nefolosite.

Letonia a înregistrat de la începutul pandemiei 110 mii de cazuri de infectări și puțin peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite