Medicii de la Spitalul Judeţean din Craiova anunţă că vor mânca împreună cu rezidenţii, în faţa cantinei, unde aceştia nu mai pot beneficia de masă gratuită

10 ianuarie 2019, 11:04

Medicii rezidenţi care fac gărzi în Spitalul Judeţean din Craiova au aflat dintr-un afiş că nu vor mai primi mâncare din partea unităţii medicale.

Un medic care lucrează în acelaşi spital a anunţat imediat pe o reţea de socializare că nu va mai mânca în cantina unităţii. S-au solidarizat apoi şi alţi doctori primari şi specialişti cu rezidenţii.

Medicilor rezidenţi li s-a transmis că pot mânca la cantina spitalului, dar trebuie să plătească 10 lei pe zi.

Ministrul Sănătăţii susţine că legea e de partea spitalului. Ba mai mult, nici medicii specialişti şi nici cei primari nu aveau dreptul să primească mâncare din partea spitalului. Toţi doctorii de aici încasează, de la 1 ianuarie 2018, o indemnizaţie de hrană în valoare de 372 de lei.

La sfârşitul anului trecut, Corpul de control al ministrului Sănătăţii a verificat activitatea firmei de catering. Autorităţile spun că au fost găsite mai multe nereguli. Spitalul nu comunica zilnic numărul persoanelor care avea dreptul să primească o masă caldă. Iar firma a susţinut că a făcut investiţii în blocul alimentar, dar nu a putut prezenta inspectorilor facturi justificative.

––––––––––––––––––––––––––––-

ACTUALIZARE A aflat despre situaţia de la Craiova şi ministrul Sănătaţii. Sorina Pintea spune că totul este o problemă de comunicare  din partea conducerii unității medicale care ar trebui să respecte legea.

Din această lună, toți rezidenții care vor să mănânce la cantina spitalului trebuie să plătească, iar meniu gratuit vor avea numai medicii primari și specialiști.

Potivit purtîtorului de cuvânt al spitalului, decizia a fost luată după ce reprezentanții firmei care asigură mâncarea pentru toți bolnavii din spital au notificat conducerea, luna trecută, că nu vor mai asigura meniuri gratuite pentru rezidenți.

În semn de solidaritate, mai mulți medici specialiști au anunțat că nu vor mai lua masa la cantina spitalului, iar pe o rețea de socializare, au scris că la ora 12.30 vor mânca sandvișuri împreună cu rezidenții, în fața cantinei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite