Medicii de la Spitalul Județean Neamț suspectaţi că ar fi luat mită au fost reținuți. Secția Ortopedie, blocată

6 martie 2019, 12:34

După reținerea celor cinci medici, în Sectia de Ortopedie au rămas doar șeful de secție și încă un medic. Au în grijă 30 de pacienți internați, cărora li se adaugă urgențele ortopedice și traumatice care ajung la Spitalul Județean de Urgență Neamț. Conducerea unității caută soluții, așa încât activitatea secției să nu fie blocată.

Pentru a rezolva situația apărută peste noapte, managerul spitalului din Piatra Neamț se gândește să aducă rezidenți de la Iași care să ocupe posturile rămase goale, deocamdată.

O altă variantă este ca medicii acuzați de corupție să nu fie cercetați arestați preventiv, ci în libertate. În acest caz, s-ar putea întoarce la lucru.

Perchezițiile în dosarul care îi vizează pe medicii acuzați de luare de mită au avut loc atât în Policlinică, cât și în spital. Au fost vizate secţia de Ortopedie şi ambulatoriul de specialitate – serviciul Chirurgie.

Sesizările ar fi apărut după un control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate de săptămâna trecută, care  ar fi descoperit nereguli în ceea ce privește eliberarea unor concedii medicale sau dosare de pensionare anticipată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite