Medicii de la Spitalul Județean din Constanța, acuzați de familia unui pacient că nu i-au acordat rapid îngrijirile medicale corespunzătoare, iar starea lui s-a înrăutățit. Spitalul invocă protocolul medical. Ministrul Sănătății, reacție în acest caz

Acuzaţii grave la Spitalul județean din Constanța. Familia unui bărbat spune că echipa de la Unitatea de primiri urgenţe nu i-a acordat îngrijiri pacientului și că acesta a fost lăsat să aștepte mai multe ore, fără tratament. Bolnavul fusese adus cu ambulanţa, din cauza unor probleme neurologice. Conducerea spitalului susține că bărbatul a primit toate îngrijirile necesare. Atenție, sunt detalii cu puternic impact emoțional!

08 Noiembrie 2022, 12:15 (actualizat 08 Noiembrie 2022, 18:35) Știrile TVR |

Bărbatului în vârstă de 60 de ani i s-a făcut rău acasă. Nu mai putea vorbi și era confuz. Familia a chemat imediat ambulanța.

Dr. Claudia Diana Tătărici, purtătoare de cuvânt la Serviciul de Ambulanță Constanța: "A fost găsit un pacient care prezenta simptomatologie neurologică. A fost evaluat de către colegii noștri, i s-a administrat o perfuzie și a fost transportat la Spitalul județean, deși în prezența echipajului starea pacientului s-a ameliorat."

Familia acuză că medicii de la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean nu au fost la fel de prompţi ca echipajul din ambulanță şi au lăsat pacientul să aștepte pe targă ore întregi, fără tratament.

Florentina Ali, soția bărbatului: "Pur și simplu nu i-au făcut nimic. A rămas cu perfuziile din ambulanță. Situația i s-a agravat cumplit. Am încercat să vorbesc cu domnișoara doctor - Este accident vascular cerebral? Când acolo trebuie să iei măsură repede ca să salvezi omul. (Au spus) că nu are ce să facă, așteaptă rezultatul de la CT."

Și fiica bărbatului povestește că medicul neurolog a venit să îl consulte abia după 3 ore, când starea acestuia se agravase: "Înainte să intre era bine, vorbea, începuse să se simtă mai bine, acuma nu mai este bine deloc. Nu ne cunoaște, nu poate să se uite la noi. Are gesturi și mișcări pe care nu și le mai poate controla."

Reprezentanții spitalului susțin că pacientul a primit toate îngrijirile, iar familia sa a fost informată în permanență de starea lui.

Crina Kibedi, purtătoarea de cuvânt a Spitalulului Județean de Urgență din Constanța: "În serviciul de urgență, ieri, i s-au efectuat o serie de analize și investigații complexe, inclusiv investigații imagistice. Până la validarea tuturor rezultatelor, pacientul a primit tratament specific patologiei vasculare suspectate. În prezent, pacientul este internat pentru investigații suplimentare, are stare generală bună, este conștient și colaborant, fără deficite motorii".

Și ministrul Sănătății susține că în cazul pacienților cu simptome care sugerează un accident vascular, vitală este intervenția rapidă a medicilor.

Acest caz nu este singular. Tot mai mulți bolnavi și familiile lor reclamă deficiențe în modul în care sunt tratați în spitale, susține președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Săptămâna trecută, 7 medici de la Spitalul de urgență din Galați au fost acuzați de ucidere din culpă pentru că nu ar fi acordat îngrijirile medicale necesare unui pacient și l-ar fi plimbat între spitale.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI