Medicii de familie, remunerați pentru fiecare inoculare. Gindrovel Dumitra: “Banii sunt pentru a ne asigura materialele necesare vaccinării”

29 aprilie 2021, 13:49

Câți medici au răspuns propunerii Guvernului și cum vor proceda aceștia, a explicat, la TVR, medicul Gindrovel Dumitra, vicepreşedinte şi coordonatorul grupului de vaccinologie al  Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

„Este o diferențiere în acest moment între tariful care se aplica pentru programarea și, mai ales, consilierea pacienților în vederea vaccinării, precum și pentru urmărirea reacțiilor adverse post-inoculare și tariful pentru inoculare – ceea ce reprezintă altceva, o altă manoperă, din care ar trebuie să suportăm toate materialele consumabile, toate cerințele necesare pentru funcționarea corectă a unui centru de vaccinare. Cabinetele medicilor de familie sunt centre de vaccinare dintotdeauna. Practic, toate celelalte vacciunuri sunt administrate în cabinetele noastre, în afară de cele din maternitate”, a precizat medicul Gindrovel Dumitra.

„La campania de vaccinare participă, în acest moment, toți medicii de familie. Eu sunt convins că toți participă la consilierea și programarea, respectiv la îndrumarea pacienților pentru vaccinare. O parte însemnată – 2.000 – 3.000 de medici – deja lucrează în centrele de vaccinare, ceea ce înseamnă o implicare încă din luna ianuarie. În ultima perioadă, atunci când s-a făcut o evaluare de către CNCAV, au răspuns pozitiv peste 3.000 de medici de familie care vor vaccina în propriile cabinete”, a mai spus Gindrovel Dumitra.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite