Medicii de familie din București și din unele județe au rămas fără bilete de trimitere

Medicii de familie din mai multe oraşe din țară au rămas de aproape 10 zile fără bilete de trimitere. Cei care nu mai aveau pe stoc şi-au prioritizat cazurile şi au amânat ce nu era urgență. Blocajul s-a produs la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care nu a semnat la timp contractul cu Imprimeria Naţională.

23 Mai 2022, 22:43 Știrile TVR |

De două săptămâni, Marina Pîrcălabu împrumută de la colegi tipizate pentru a-și putea trimite pacienţii la investigații urgente. Doar astăzi a refuzat patru pacienţi.

Probleme nu sunt doar în București și Ilfov, ci și în unele județe din țară.

Medicii de familie își cumpără biletele de trimitere de la Casele Județene de Asigurări de Sănătate care, la rândul lor, le ridică de la Imprimeria Națională.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că a fost semnat contractul și, din această săptămână, vor fi eliberate din nou 15.000 de carnete pe zi.

Dar astfel de situații ar putea fi evitate, dacă trimiterile nu ar mai fi eliberate pe hârtie, ci online și dacă specialiștii nu ar mai solicita aceste documente atunci când nu este cazul, spun medicii de familie.

Potrivit contractului cadru, semnat între medicii de familie și Casă Națională de Asigurări, sunt peste 50 de afecțiuni pentru care specialiștii nu trebuie să ceară bilet de trimitere ca să consulte un pacient.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 35°C
IASI 35°C 33°C
CLUJ 31°C 32°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 32°C 32°C
BRASOV 29°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI