Medicii de familie anunță că din ianuarie nu vor mai acorda servicii decontate. Ministrul Sănătății: ”Suplimentăm bugetul”

Sistemul medical s-ar putea bloca chiar de la începutul anului viitor. Medicii de familie anunță că din 3 ianuarie nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate. După o întâlnire cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care a avut loc astăzi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, afirmă, însă, că, pe 2018, este prevăzut ca bugetul pentru medicina de familie să fie suplimentat cu 278 milioane de lei.

20 Decembrie 2017, 20:44 (actualizat 21 Decembrie 2017, 13:27) Știrile TVR |
Se anunță haos în sănătate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE 13.20: Ministrul Sănătății a discutat, astăzi, cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate despre revendicările medicilor de familie.

”Urmăresc îndeaproape discuţiile dintre medicii de familie şi conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care au pornit de la premisa că modificările la contractul-cadru trebuie să vizeze debirocratizarea şi eficientizarea sistemelor informatice. Am constatat că, în prezent, dialogul se axează mai mult pe negocieri de ordin financiar. Ca urmare, încercând să răspundem noilor solicitări primite din partea reprezentanţilor medicilor de familie, pentru anul viitor este prevăzut ca bugetul pentru medicina de familie să se suplimenteze cu 278 milioane de lei”, a precizat Bodog, potrivit unui comunicat al MS, citat de Agerpres.

Medicii de familie au anunțat că, din ianuarie, nu vor mai prescrie reţete şi nu vor mai da trimiteri către medicii specialişti.

Motivul este nesemnarea actelor adiționale de prelungire a contractelor încheiate cu casele de asigurări județene.

O altă nemulțumire e legată de faptul că medicina primară ar putea primi anul viitor un procent de doar 5, 8 la sută din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, administrat de CNAS, adică o creștere infimă față de procentul de 5,7 alocat în acest an.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI