Medicii caută soluții pentru a face față noului val de îmbolnăviri cu COVID-19: aproape 1300 de cazuri noi, în 24 de ore

Coşmar pentru medici şi managerii spitalelor, care caută soluţii pentru a face faţă numărului tot mai mare de îmbolnăviri. Din ce în ce mai puţine paturi libere sunt în spitalele din toată ţara. Medicii sunt nevoiţi să ţină pacienţi pe holuri, iar 5 spitale din Capitală devin unităţi suport COVID.

25 Iulie 2020, 19:25 (actualizat 26 Iulie 2020, 09:12) Știrile TVR |
Spitalele sunt pline de pacienti
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Spitalul de Urgență din Ploiești a fost depășită capacitatea în izolatorul unității de primiri urgențe, folosit pentru persoanele cu suspiciune de COVID-19. Oamenii așteaptă aici rezultatele analizelor. Pentru că numărul pacienților a crescut foarte mult, medicii au improvizat paturi și le-au pus chiar și pe holuri.

Conducerea spitalului spune că izolatorul poate primi maximum 18 pacienți, iar acum sunt 30. Şi capacitatea de testare e depăşită, astfel că oamenii aşteaptă mai mult rezultatul analizelor.

Pacienta care a făcut publice imagini din izolatorul spitalul județean Ploiești reclamă şi mizeria din saloane.

Conducerea spitalul din Ploiești solicită ca în județ să fie desemnat încă un spital suport COVID-19, pentru a face față numărului tot mai mare de cazuri. Cu atât mai mult cu cât și la Câmpina situaţia este critică.

Și la București, medicii sunt disperaţi.

O speranța este unitatea modulară din curtea spitalului Elias, ridicată de asociația Daruieşte Viaţă. Acolo sunt 38 de locuri pentru pacienţi cu COVID, dintre care 12 la terapie intensivă. Dar mai trebuie făcute reglaje ale aparaturii şi e nevoie de medici.

Ministerul Sănătății a decis să mărească numărul spitalelor care pot acorda asistență medicală pentru pacienții infectați cu coronavirus.

În București, Colentina și Monza Metropolitan redevin spitale suport covid, iar lor li se adaugă spitalul Witing, județean Ilfov, institutul de expertiză a capacității de muncă și secțiile modulare de la spitalul de boli infecțioase Victor Babeș și de la Elias.

Au fost suplimentate spitalele pentru pacienții COVID-19 și în Argeș, Neamț, Harghita și Maramureș.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI