Medicii care au demisionat de la Spitalul Colentina își mențin decizia. Cei doi neurochirurgi spun că lipsurile le afectează activitatea

5 septembrie 2017, 20:32

Cei doi neurochirurgi spun că proiectul lor de la Spitalul Colentina, pentru care au renunțat să plece  în străinătate, a dispărut. Chiar dacă primarul Capitalei le-a promis ieri sprijin.

Edilul şef le-a cerut medicilor să facă o propunere pentru un director medical interimar. Iar doctorului Ionuţ Gobej i-a propus să conducă interimar secţia de neurochirurgie. Medicul a refuzat. Postul e deja scos la concurs.

Medicii demisionari au tot reclamat că nu au materiale sanitare pentru operaţii şi nici personal suficient. Şi de aceea au refuzat peste 60 de bolnavi cu tumori cerebrale. La spital, au rămas pe baricadă alți doi neurochirurgi reveniţi cu familia din străinătate pentru proiectul de la Colentina.

Horaţiu Ioani e pe lista de specialişti a Colegiului Regal Britanic. Și acuză lipsurile din spital.

I-am cerut un punct de vedere şi managerului spitalului. Medicul Silvi Ifrim nu a dorit însă să ne ofere vreo declaraţie.

Alianţa Pacienţilor Cronici îi cere primarului general să o demită pe directoarea interimară, iar postul să fie ocupat prin concurs.

Colegiul Medicilor din România atrage atenţia că e nevoie de condiţii optime pentru actul medical şi vrea să se facă lumină în cazul de la Colentina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite