Medicii avertizează: Efectele pe termen lung ale poluării sunt declinul funcției pulmonare și scăderea duratei de viață

Poluarea facilitează infectarea cu noul coronavirus
Poluarea facilitează infectarea cu noul coronavirus
2 martie 2020, 11:45

Specialiștii Institului de Pneumoftiziologie”Marius Nasta” avertizează, astăzi, că ”poluarea poate avea consecințe imediate și tardive asupra aparatului respirator”.

”Creșterea nivelului de poluanți poate produce acutizări ale bolilor cronice pulmonare și reacții alergice, mai ales la persoanele atopice, dacă vorbim de efecte imediate.  Efectele pe termen lung ale poluării asupra aparatului respirator produc creșterea declinului funcției pulmonare, nevoia de servicii medicale crescute la pacienții cu boli cronice, costuri crescute pe serviciile de sănătate și scăderea duratei de viață”, susțin specialiștii de la ”Marius Nasta”.

Aceștia sfătuiesc populația ca în zilele cu nivel ridicat de poluare ”să evite zonele cu trafic intens”, dar să evite și aerisirea încaperilor sau folosirea aparatelor de aer condiționat, dacă nu sunt întreținute corespunzător.

De asemenea, persoanele cunoscute cu afecțiuni cronice trebuie să evite deplasările sau dacă sunt necesare trebuie să aibă la îndemână medicația utilă în crize.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă