Medici italieni în prima linie din România în lupta cu coronavirusul. Vicenza del Vecchio: "Încerc să nu am teamă". Giuseppe Esposito: "Cerem un ajutor la toată lumea - să ne ajute să stea acasă"

Este în România de 7 ani și de nici un an lucrează ca medic rezident la Spitalul Județean Arad. Vicenza del Vecchio se gândește cu dor la casa pe care a lăsat-o departe, în Italia, dar știe că aici este nevoie de ea, în această grea perioadă. Și nu este singurul medic italian care îi vindecă acum pe români.

02 Aprilie 2020, 20:42 Știrile TVR |
Medici italieni din prima linie care vindecă în România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe Vicenza am găsit-o, ca de obicei, în prima linie. Luptă să salveze vieți.

Echipa Știrilor TVR a reușit să stea de vorbă cu ea timp de câteva minute prețioase, cât să dea tuturor un exemplu emoționant.

Modestă din fire, Vicenza se schimbă cu totul când vorbește despre meseria căreia îi dedică fiecare strop de energie: medicina. Știe că ar fi fost nevoie de ea în Italia, unde colegii ei luptă și plâng pentru sufletele pe care nu reușesc să le salveze. A ales însă să rămână în România și să vindece.

Furtuna abătută de boala momentului asupra lumii nu e privită de Vicenza cu frică. Bolnavii sunt cei care îi dau forță să lupte.

Vicenza del Vecchio: "Încerc să nu am teamă, ca să pot fi concentrată pe situație, ca să pot gestiona cât mai bine. Colegilor da, ei au familie, sunt îngrijorați, bineînțeles. Este o provocare, în special pentru mine, fiind rezident al anului I, m-am găsit așa, deodată, într-o situație mondială foarte grea și nu m-aș fi gândit niciodată că se va întâmpla ceva de gen".

Povestea Vicenzei l-a impresionat și pe ministrul Sănătății, ajuns ieri la Arad, după ce zeci de cadre medicale au depus armele în fața pericolului, prin demisii sau concedii medicale.

Vicenza nu este singurul medic rezident italian de la Spitalul Județean Arad.

Giuseppe Esposito este de 10 ani în România.

Giuseppe Esposito: "Ne uitam la situația din Italia, care e foarte grea, ne așteptam să fie și aici cu aceleași dificultăți. O să avem foarte mult de lucru. Noi, medicii, suntem supuși la niște eforturi, trebuie să avem și echipamente de protecție și tot ce ni se cere și noi trebuie să cerem un ajutor la toată lumea, ca să ne ajute să stea acasă".

În acest moment, la Spitalul Județean din Arad sunt internați în toate secțiile 350 de pacienți cu diverse afecțiuni. 40 de angajați ai unității, dintre care 14 medici, și-au depus în ultimele săptămâni demisia, majoritatea pentru limita de vârstă.

Alți 127 de angajați se află în concediu medical. Rămân însă la datorie, printre alții Vicenza și Giuseppe. Și luptă să vindece România.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI