Medici italieni, in lupta cu noul coronavirus: Orice activitate ce presupune contact interuman trebuie oprită. E o chestiune de ore pentru ca pacientul să ajungă în stare critică

20 martie 2020, 19:50

Orășelul Fondi se află între Roma și Napoli și a fost declarat zonă roșie. Premierul Conte a apelat la sprijinul armatei pentru ca noile măsuri luate în regiune să fie respectate.

Fondi are 40 de mii de locuitori și sursa infectării este bunicul unei fete testate pozitiv la Milano. Bătrânul a participat pe 25 februarie la o petrecere oferită seniorilor de municipalitate. Epidemia s-a răspândit și în alte localități mici din regiunea Lazio.

Spitalul Cutugno din Napoli, centrul de boli infecțioase din regiune, este plin. Nici în clădire, nici în corturile de campanie nu mai e niciun loc așa că aseară, pentru prima oară, porțile camerei de gardă au fost închise.

Vestea că cel târziu mâine se va deschide un alt spital de campanie la Napoli a fost ca o gură de aer proaspăt.

La Cremona a fost deja dat în folosință un asemenea spital pe care medicii, deși epuizați, îl văd ca pe o speranță pentru zecile de pacienți care continuă să vină.

ANTONIO CUZZOLI, spitalul din Cremona: Evoluția bolii este rapidă. Virusul are o perioadă de incubație foarte lungă până ca boala să se manifeste și apoi e o chestiune de ore pentru ca pacientul să ajungă în stare critică și apoi în stare foarte gravă.

Pacienții care abia mai pot respira continuă să ajungă în spitalele din regiunea Lombardia cum este și acesta din Bergamo.

Un medic obosit le-a spus ziariștilor că singura soluție pentru ca epidemia să se stingă ar fi ca totul să fie închis și orice activitate ce presupune contact interuman oprită.

Medicii fac minuni, spunem noi atunci când ne salvează.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite