Medici din toată lumea, îngroziți de puterea COVID-19: „De când sunt medic de urgenţă nu am fost aşa speriat”. „Riscăm pentru că nu suntem protejaţi cum trebuie”

2 aprilie 2020, 22:39

Pe lângă schemele de tratament și găsirea celor mai bune formule de îngrijire, medicii de la urgență trebuie să fie inventivi și să găsească soluții și pentru lipsa echipamentelor de protecție.

Dr Scott Samlan, medic de urgenţă în SUA: Aveam de-a face zilnic cu plăgi împuşcate, traume şi tot felul de grozăvii, dar nimic nu mă sperie în afară de COVID-19. De când sunt medic de urgenţă. nu am fost aşa speriat. Nu neapărat pentru mine. Am acasă nevastă şi doi copii, de un an şi de doi ani. Nu vreau să-i expun. Oamenii spun că asta e meseria noastră. Nu e o meserie, e o datorie. Tot auzim că tinerii nu sunt aşa de afectaţi. Aşa e ? Spune-i asta pacientului de 27 de ani, pe care l-am intubat săptămâna trecută, şi care, înainte, era sănătos tun.

Dr. Christophe Prudhomme, medic de urgenţă în Franţa: Riscăm pentru că nu suntem protejaţi cum trebuie. Uneori suntem forţaţi să facem o selecţie a pacienţilor şi a modului cum îi tratăm, în funcţie de priorităţi. Parcă am fi într-o ţară din lumea a treia. Nu avem măşti, nu avem echipament de protecţie. Toate astea într-o Europă inutilă. Ţările s-au baricadat, fiecare îşi urmează propria politică. E bătaie pe produse din Asia, de parcă industria franceză nu ar putea produce echipamente de urgenţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite